Конституція – наш правовий оберіг!

З Днем Конституції України!
Конституція України з часу її прийняття 28 червня 1996 року  була визнана однією з найкращих у Європі.

З тих пір країни центральної і східної Європи, не змінюючи свої конституції, далеко випередили Україну в розвитку. А влада в Україні, ігноруючи й порушуючи Конституцію, довела народ до зубожіння. Не виконуючи Конституцію, влада чинить злочин, за який необхідно нести відповідальність і покарання. На жаль, політичні сили у Верховній Раді (і поза парламентом) стали співучасниками глумління влади над Конституцією і над народом. На них лягає відповідальність за стан справ у державі.

З Днем Конституції України!
Конституція України з часу її прийняття 28 червня 1996 року  була визнана однією з найкращих у Європі. З тих пір країни центральної і східної Європи, не змінюючи свої конституції, далеко випередили Україну в розвитку. А влада в Україні, ігноруючи й порушуючи Конституцію, довела народ до зубожіння. Не виконуючи Конституцію, влада чинить злочин, за який необхідно нести відповідальність і покарання. На жаль, політичні сили у Верховній Раді стали співучасниками глумління влади над Конституцією і над народом. На них лягає відповідальність за стан справ у державі.

Конституція – це наш правовий оберіг! Зміна фундаментальних конституційних засад всупереч волі народу має ознаки конституційного перевороту. Адже за Конституцією (ст. 5) «право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами».
Нагадаю мудрі слова Вінстона Черчилля: «Коли наші королі – в протиріччі з Конституцією, ми змінюємо наших королів».

Саме в Україні 305 років тому була написана перша в Європі Конституція Пилипа Орлика, яка за час свого існування ніколи не зазнавала змін. Натомість Конституція 1996 року за 19 років існування інгорувалася і змінювалася кожним Президентом – гарантом  її дотримання – під себе.

 

З метою захисту Конституції України від будь-яких посягань “Українська Національна Рада” закликала владу:

1.  Ввести мораторій на зміну чинної Конституції України до її виконання.
2. Забезпечити створення повновладних територіальних громад по всій Україні для утвердження реального народовладдя (ст. 5, 13, 14, 140 -143).
3.  Забезпечити в Україні верховенство права і неухильно його дотримуватись.

Закликаємо Президента України виконати свій конституційний обов’язок гаранта додержання Конституції (ст. 102). Найголовніший обов’язок Президента – забезпечити неухильне виконання чинної Конституції України. Необхідно внести в Кримінальний кодекс кримінальну відповідальність за порушення будь-якої статті Конституції.

Слава Україні!

        Голова Української Національної Ради                          Юрій Пальчуковський

Be the first to comment

Leave a Reply