Звернення громадсько-політичного активу України до громадянина Януковича

                       ЗВЕРНЕННЯ
громадсько-політичного активу України
          до громадянина Януковича

05 грудня 2013 року
       29 листопада 2013 року рішенням півмільйонного народного віче на Майдані Незалежності Києва ви позбавлені звання “Президент України” за зраду національних інтересів – відмову від євроінтеграційного курсу України, визначеного і впроваджуваного ще за часів двох ваших попередників, що обіймали посаду Президента України.
    Ви завжди вели себе не як Президент великої європейської держави, а як намісник глави «великої російської імперії».

                         ЗВЕРНЕННЯ
громадсько-політичного активу України
          до громадянина Януковича

        05 грудня 2013 року

          29 листопада 2013 року рішенням півмільйонного народного віче на Майдані Незалежності Києва ви позбавлені звання “Президент України” за зраду національних інтересів – відмову від євроінтеграційного курсу України, визначеного і впроваджуваного ще за часів двох ваших попередників, що обіймали посаду Президента України.
        1 грудня 2013 року, після звірячої кривавої фашистської розправи вашого режиму над мирними людьми (30 листопада 2013 року), понад 1 000 000 громадян України на Майдані Незалежності і мільйони у всій Україні стали на захист демократії і виступили з вимогою вашої ВІДСТАВКИ з посади Президента України.
         Це рішення є конституційним, оскільки у відповідності з Основним Законом України народ є носієм суверенітету (найвищої влади в Україні) і має право здійснювати владу безпосередньо (ст. 5), а норми Конституції України є нормами прямої дії. В Україні визнається і діє принцип верховенства права. Конституція України має найвищу юридичну силу (ст.8).
         Згідно з Рішенням Конституційного Суду №6-рп/2005 від 05.10.2005: «В Україні вся влада належить народові. Влада народу є первинною, єдиною і невідчужуваною та здійснюється народом шляхом вільного волевиявлення через вибори, референдум, інші форми безпосередньої демократії у порядку, визначеному Конституцією та законами України.
Український народ здійснив своє волевиявлення у одній із визначених Конституцією форм безпосередньої демократії – мирного протесту: «Громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації» (ст. 39).
         Відповідно до згаданого Рішення Конституційного Суду України: «Результати народного волевиявлення у визначених Конституцією та законами України формах безпосередньої демократії є обов’язковими».

          У цій ситуації вам потрібно лише виконати волю народу і підписати заяву про свою відставку. Цим ви зробите цивілізований крок і пом’якшите свою невідворотну відповідальність як особи, що завдала значної шкоди національним інтересам України, національній безпеці; відповідальність за спробу розв’язання в державі  громадянської війни; відповідальність за грубе порушення Конституції України, на якій ви присягали на вірність українському народові.

         Ваша відмова від підписання Угоди з ЄС відкинули Україну назад, принизила її як європейську державу, поставивши позаду Грузії, Молдови та інших європейських країн.  Це державна зрада і злочин перед українським народом.
         Кривавий розгін мирного протесту на Майдані, невиправдане насильство над людьми, що є грубим порушенням Конституційних прав громадян (ст. 39 Конституції України) –  це скоєний вами злочин, якому немає жодного виправдання. Влада, яка вбиває своїх громадян, не має права на існування!

        Порушивши норму Конституції, яка визначає ваші повноваження (ст. 102), із гаранта державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина, ви перетворилися на її головного порушника, який здійснює системний наступ на демократію:

        Ось неповний перелік інших порушень вами Конституції України:

1. Коаліція депутатських фракцій сформована всупереч ч. 6 ст. 83 Конституції, яка вимагає формування коаліції лише фракціями, до складу яких загалом має входити не менше 226 депутатів за результатами виборів (Рішення Конституційного Суду № 16-рп\2008 від 17.09.2008 р.). Тільки за цієї умови коаліція може поповнюватися за рахунок входження до неї депутатів на індивідуальній основі (Рішення Конституційного Суду N 11-рп/2010 від 06.04.2010 р.).

2. Всупереч ч.2 ст. 5 Конституції в усіх гілках та на всіх рівнях державної влади відбувається її узурпація.

3. Всупереч ч. 7 ст. 17 та ч. 2 ст. 9 Конституції продовжено термін перебування Чорноморського флоту Росії.на  території України.

4. Всупереч ст. 10 Конституції нівелюється державний статус української мови.

5. Всупереч п. 30 ч.1 ст. 85  Конституції Верховна Рада перенесла дату місцевих виборів.

6. Всупереч конституційному обов’язку сприяти консолідації нації (ст. 11 Конституції) держава працює на її роз’єднання.

7. Всупереч ст. 34 Конституції відбувається наступ на свободу слова, а за гратами знаходяться політв’язні.

8. Всупереч статті 28 Конституції громадяни піддаються катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню.

9. Всупереч ст. 29 Конституції України у громадян відбирають право на свободу та особисту недоторканність.

10. Всупереч с. 33 порушується право на свободу пересування громадян по території України.

      Крім того, своїми діями ви нанесли потужний удар по іміджу України у світі як цивілізованої миролюбної європейської держави. Ваші дії засуджують керівники країн і демократичних інституцій Європи, Америки, всього світу.
 
      Своїми авторитарними, протиправними, антиукраїнськими, антинародними діями ви перетнули точку неповернення.
      На Вашій совісті – кров невинних дітей!
      Ваша відставка – питання близького часу. Чим скоріше ви її зробите добровільно, тим буде краще і для України і для вас особисто.
      Кожна хвилина зволікання працює проти вас!

      Це звернення є відкритим для підписання політичними партіями, громадськими організаціями, політиками, представниками громадянського суспільства..     

                                     Українська Національна Рада

                   www.unr.org.ua                                     unrada@ukr.net

 

Be the first to comment

Leave a Reply