Заява Української Національної Ради з нагоди 25-річчя Конституції України

Для представників найвищих органів влади покарання за порушення (і невиконання) Конституції має бути найсуворішим
   Нагадуємо Президентові України Володимиру Зеленському та всім представникам органів влади про кримінальну відповідальність за порушення Конституції і закликаємо їх до її суворого додержання.
Органи влади мають забезпечити вивчення і знання Основного Закону та культивування поваги до нього всіма українцями, починаючи зі школи, а також – забезпечити ефективний контроль за її дотриманням у суспільстві, насамперед – найвищими органами влади,


для представників яких покарання за порушення (і невиконання) Конституції має бути найсуворішим.
У керівників органів влади найвищого рівня є два шляхи – або на олімп слави, або за грати.

                                               Демократичне об’єднання
                                            Українська Національна Рада

                                                             ЗАЯВА
Української Національної Ради
з нагоди 25-річчя Конституції України

24 червня 2021 р.                                                                 м. Київ

28 червня 2021 року виповнюється 25 років із дня прийняття Конституції України. Вона одразу була визнана однією з найкращих конституцій у Європі.
Конституція України – це Основний Закон, базис, фундамент для побудови сильної і процвітаючої держави.
Президент України є гарантом додержання Конституції (ст. 102). Найголовнішим його обов’язком є забезпечення виконання Основного Закону. Натомість, президент сам є головним порушником Конституції.
Президент та його управлінська команда чинять найбільший злочин проти держави – прийняли закон про розпродаж сільськогосподарської землі – основного національного багатства, яке перебуває під особливою охороною держави (ст. 14, 15).
Конституція України (ст. 4) визначає, що в Україні існує єдине громадянство — тільки громадянство України. Але сьогодні президент та його парламентська більшість намагаються запровадити в Україні множинне громадянство – тобто, дозволити кожному ідентифікувати себе громадянином не лише України, а й інших держав. Це грубе порушення Конституції, яке повністю нівелює національну приналежність, перетворює українців на космополітів, відкриває шлях до невоєнного загарбання українських земель і загрожує національній безпеці України.
Нагадуємо Президентові України Володимиру Зеленському та всім представникам органів влади про кримінальну відповідальність за порушення Конституції і закликаємо їх до її суворого додержання.
Органи влади мають забезпечити вивчення і знання Основного Закону та культивування поваги до нього всіма українцями, починаючи зі школи, а також – забезпечити ефективний контроль за її дотриманням у суспільстві, насамперед – найвищими органами влади, для представників яких покарання за порушення (і невиконання) Конституції має бути найсуворішим.

У керівників органів влади найвищого рівня є два шляхи – або на олімп слави, або за грати.

Слава Україні!

     Голова Української Національної Ради              Юрій Пальчуковський

Інф.: unr.org.ua

Be the first to comment

Leave a Reply